?>

Onze Muziek

 • Blues BrothersKlik hier voor aanvullende informatie

  Als de Blues Brothers show wordt uitgevoerd staat Bressband BOB garant voor een zeer aangenaam kwartiertje. In razend tempo komen hierin de bekendste en meest swingende nummers uit de alom bekende Blues Brothers films voorbij. Niet alleen muzikaliteit maar ook volop beweging is wat de show zo explosief maakt.

  Uit het niets wordt vanuit een stille hoek het rauwe geluid van de het nummer Soulman ten gehore gebracht, waarmee BressBand BOB zich een weg naar het podium baant. One, two, three, four …… en de Blues Brothers gaan helemaal los. Waarna door de afwisseling van overige bekende nummers zoals Blues Brothers Intro, Gimme Some Lovin’ en Rawhide de echte Blues Brothers sfeer bereikt.

  Afgesloten wordt met het swingende nummer Everybody Needs Somebody waarbij de show zijn hoogtepunt bereikt. De instrumenten vliegen alle kanten op en onze drummers Jake en Elwood evenaren het origineel met hun danspasjes. “The moose is loose”, is een gepaste opmerking die een echte Blues Brother hier zou maken.

  Met het zweet op het voorhoofd wordt als afsluiting nogmaals de Blues Brothers Intro ingezet waarin het publiek oprecht bedankt wordt. Kortom een show die gehoord maar vooral gezien moet worden.

 • GreaseKlik hier voor aanvullende informatie

  De film Grease was eind jaren 70 een echte topper en mag daarom zeker niet ontbreken. Vandaag de dag is de muziek uit deze film nog steeds populair en zet iedereen aan tot dans en zang. Wij hebben de leukste liedjes geselecteerd en er een echte Grease show van gemaakt.

  Bij het starten van de show met het nummer Born to Hand Jive wordt aan het publiek meteen duidelijk gemaakt dat er iets staat te gebeuren. Waarna na het volgen van een sneak preview van Greased Lightning de echte fans al uit hun dak gaan. Gevolgd door de lieflijke melodie van Hopelessly Devoted en het vrolijke You ‘re the One that I Want zijn we niet meer te stoppen en is de toon gezet.

  Natuurlijk is Summer Lovin’ een niet te vergeten onderdeel van deze show, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om mee te zingen, geholpen door de bandleden van BOB die in het begin ook even uit volle borst meezingen. Daarna wordt ingestapt en met de woorden “This car is automatic … systematic … hydromatic”, komt Greased Lightning in hoge versnelling voorbij met de bekende dans en klapbewegingen. Uiteindelijk wordt op de vlotte melodie van We Go Together de show af met de bekende zin “We ‘ ll always … be together” en een waardig Grease slot pose afgesloten.

 • QueenKlik hier voor aanvullende informatie

  Met gepaste trots brengen wij onze Queen Serie ten gehore, als een ode aan de legendarische rockgroep Queen. De explosiviteit maar ook de schoonheid en kunst waarmee deze 4-mans formatie musiceerde wordt op passende wijze vertolkt.

  Na het inzetten van de Queen-intro weet de echte Queen fan al na een paar maten precies waar het over gaat; dit is het magische begin van One Vision, welke naadloos overgaat in de popmuziek topper aller tijden: Bohemian Rhapsody. Daar waar Queen zelf tijdens hun live optredens het podium verlaat (wegens gebrek aan een 100-koppig koor), gaan wij verder met het volgende nummer Under Pressure. Een trompet/trombone duo vertolkt hierbij de stemmen van Freddie Mercury en David Bowie. Na het bekende vingerknippen wordt het volgende nummer ingezet.

  “One dream , one soul” It ’s a Kind of Magic schalt uit de instrumenten, waarbij de melodie wisselt tussen de verschillende secties. Zelfs de geraffineerde gitaarloopjes van Brian May worden in dit stuk ten gehore gebracht. Na dit melodieuze werk is het weer tijd voor een ruiger nummer, Another One Bites the Dust, waarbij wij het publiek entertainen op de echte Mercury manier met ‘call and answer’. Voordat het publiek het beseft is het volgende nummer een feit, waarbij ze door het opzwepende slagwerk worden gedwongen om mee te doen. Iedereen (her)kent de klap geluiden en bewegingen van We Will Rock You. De serie wordt afgesloten met het finale nummer Breakthru, waarbij de stroomtrein op volle snelheid voorbij raast.

  Deze show is een absolute ‘must see’ voor de echte ‘die-hard’ Queen fan, waardoor BOB de mogelijkheid heeft gehad om deze serie met show diverse malen bij het Gelredome als opwarmer bij de Queen experience ten gehore te brengen. Maar ook bij het gemiddelde publiek gaat deze show er in als zoete koek.

 • Dolly DotsKlik hier voor aanvullende informatie

  De Dolly Dots show staat voor een kwartiertje jeugdsentiment van vele muzikanten en muziekliefhebbers. In deze show komen de meest herkenbare en swingende nummers van de Dolly Dots voorbij, waarbij niemand op zijn stoel kan blijven zitten.

  Vanuit het publiek wordt gestart met She’s a liar, waarmee we het podium betreden om daar direct te starten met de show. Na afsluiting wordt de opening direct opgevolgd door Love me Just a little bit more, welke het hart steelt van iedere luisteraar om deze onlosmakelijk te verbinden met de BOBbers op het podium. Om in deze sfeer te blijven wordt dit direct opgevolgd met Tell it All About boys.

  Om alle aandacht vast te houden en het publiek te betrekken wordt hierna Do Wah Diddy Diddy ingezet met een dans waaraan iedereen mag en kan deelnemen,de madness is compleet. Het gehele nummer worden onze muzikale klanken afgewisseld met zang en dans. Na de afsluiting lijkt de rust te zijn teruggekeerd, maar het tegengestelde is het geval. Vol kracht wordt het nummer Don’t Give up ingezet, wat direct aantoont dat Bressband BOB niet van ophouden weet en niet te stoppen is.

  Met de knaller Radio wordt de serie afgesloten, dit meest bekende nummer van de Dolly Dots is zeker een klapper van een afsluiting te noemen.

  In het 2007 heeft BressBand BOB drie dagen lang als ontvangst act met de Dolly Dots show gespeeld in de Rotterdamse poptempel Ahoy tijdens de drie reünieconcerten van deze Nederlands bekendste meidengroep. Eén ding is zeker: Na deze 3 dagen hebben de Dolly Dots en hun muziek voor alle BOBbers een andere betekenis gekregen en na al die jaren bedanken we de Dolly Dots en One and Only Productions nog steeds voor deze geweldige buitenkans.

 • Overige Series en losse nummersKlik hier voor aanvullende informatie

  Naast de vier eerder omschreven thema series, spelen wij ook speciaal samengestelde series en losse nummers, variërend in samenstelling en afgestemd op de gelegenheid waar we optreden.

  In deze series komen allerlei bekende en minder bekende werken aan de orde met soms verrassende afwisselingen tussen stevige rock nummers, maar ook rustige ballads en licht klassiek. Tijdens de uitvoering kan het publiek een veelheid aan muziekstijlen en soorten verwachten zoals I’ve Got the Music, Proud Mary, Umbrella, Silberfäden, Dans la Peau, Paradise City, Young Amadeus, Children of Sanchez, Toccata, Fields of Joy, Tears in Heaven, Summer of ’69, Sweet DreamsIt’s Raining Men, What a Feeling (Flashdance) en vele anderen. Regelmatig komen ook de nummers uit de eerdere thema series hier naar voren. Tijdens carnaval, feesten en ander evenementen worden regelmatig nummers uit het BOB archief gehaald zodat wij altijd passende muziek kunnen leveren.

  Deze series en nummers brengen voor ieder wat wils en zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan en dat er luidkeels meegezongen wordt. Ze zijn een goede en welkome aanvulling en worden door het publiek goed ontvangen.